LED kaarten

Onder de bel zit de batterij
Zet de lamp door druk aan

Momenteel ben ik bezig kaarten met LED verlichting te maken. Je kunt de benodigde LED's en het kopertape bestellen op AliExpres. Op Youtube kun je diverse filmpjes vinden.
Hier is mijn Youtube Playlist voor een aantal filmpjes met uitleg.
Als je iets meer wilt weten over het opbouwen van circuitjes dan kun je googelen op Chibitronics. Dit is een vrij prijzig pakket maar heeft hele goede handleidingen (werkboeken)  hoe je e.e.a. op kunt bouwen.
Voor de LED's kun je zoeken op: LED 3528 1210 SMF1210 SMD. Die heb ik van AliExpres. Je moet rekenen op ongeveer een euro voor 100 lampjes.
Voor kopertape zoek je op geleidende kopertape. Ik heb een rol van 5 mm dikte gekocht. Reken op ongeveer 2 euro. Die tape knip ik nog doormidden om de koperbaantjes te maken.
Als batterij heb ik de CR2032 gebruikt. Let op, er zijn gigantische prijsverschillen. Ik heb er 5 voor 99 cent bij een varende kledingwinkelketen gekocht. Het kan nog goedkoper bij de A****N
Verder heb je een dubbele laag foam tape nodig om de batterij en het ledje achter weg te werken.
Tot slot nog het volgende. De LED lampjes zijn ongeveer zo groot als het "eentje" van de Ministeck. Het plakken is heel lastig en ging bij mij maar één keer goed. Dus heb ik de soldeerbout erbij gepakt en ze vast gesoldeerd. De meeste lijmsoorten lijken de kopertape aan te tasten waardoor ze de stroom niet meer geleiden.
Kopertape, Leds en batterijen
 
Het baantje van en naar de batterij
LED er tussen gesoldeerdLed gaat aan door druk op de batterij

Dicht bouwen met dubbele laag foamtape

Reacties

Dianne zei…
Heel fijn en duidelijk uitgelegd Tink ! Dankjewel !
Gr. Dianne ten Hove
Anoniem zei…
Super uitgelegd. Het blijft leuk om te doen.
Ik ben ook druk bezig. En tot nu toe lukt het me aardig.
Groetjes hinke.

Hinkes freubelhoekje op fb
Anoniem zei…
Waar kan ik die led lampjes
kopen
Tink zei…
Lampjes komen van Ali.