Cougar

Het is rustig geweest op mijn Blog want de afgelopen weken heb ik na een jaar studeren mijn huis eerst eens flink schoongemaakt. Daarnaast heb ik besloten mijn Silhouette snijmachine te vervangen door de Cougar 13 inch. Het eerste dat me opviel is dat die Cougar wel héél erg groot is. Ik vond hem zelfs zo groot dat ik op een gegeven moment dacht dat ze me het verkeerde model hadden gestuurd. Het voordeel van de Cougar t.o.v. de Silhouette is dat hij uit een volledig scrapvel kan snijden (12 inch) en de Silhouette uit maximaal A4. Verder is de druk zo ongeveer 4 x zo hoog dus je kunt uit veel dikker materiaal snijden. De Silhouette kon met wat dikker cardstock al niet uit de weg. Op de foto zie je beide machientjes naast elkaar.Het aansluiten is een hele klus maar na een avondje downloaden en installeren was dat gelukt. Voorzichtig heb ik met een pennetje mijn eerste plaatje eerst maar eens laten tekenen. Vandaag de stoute schoenen aangetrokken en na alle instellingen opgezocht te hebben mijn eerste snijdsel gemaakt. Het is gesneden uit 160 grams glad papier. Het is niet zo groot als het op de foto misschien lijkt maar heel fijntjes. Ik denk dat ik de volgende keer de druk nog iets verlaag maar het is echt heel mooi uitgesneden. Tot nog toe voldoet de Cougar prima aan mijn verwachtingen.

Reacties

Anoniem zei…
reskinglTink, De Cougar is geweldig ! er kan echt niets tegenop.
Zelf heb ik in Juni 2009 een Couar gekocht en ik heb werkelijk nog niets gevonden wat er tegenop kan.
Hij zet geen koffie voor me, maar dat is dan ook het enige nadeel wat ik kan bedenken. De support en klantensevice van Dawn is outstanding ! Als ik van een aankoop geen minuut spijt gehad heb, dan is het van de Cougar !
Ellen zei…
Nou ik ga je op de voet volgen met je experimenten met de Cougar! Ik zit nog steeds te twijfelen. ik ben tevreden met mijn cricut wat betreft het snijden van catdstock, maar ik zou graag heel gedetaileerd willen snijden zoals met een laser cutter en chipboard.
Tineke zei…
Heel veel plezier met je nieuwe Gougar. Ik heb zelf een 24inch Gougar en ik ben ook vreselijk blij met mijn machine
meadelie zei…
Gefeliciteerd met je Cougar! Fijn dat je het aangedurft hebt.
Bobbeez-8r1id zei…
hi, zo te zien heb jij heel wat ervaring met de Silhouette, ik wil er een aanschaffen om strijkvelours of flockfolie te snijden. Op de silh-site zeggen ze dat dit kan, wat is jouw inschatting??

Populaire posts